РОЛЬ МЕДІАЦІЇ В РЕГУЛЮВАННІ КОНФЛІКТІВ В СІМЕЙНОМУ БІЗНЕСІ

Автор(и)

  • О.Ф. Каюмова ВНЗ «Університет економіки та права «КРОК»
  • О.А. Сєдашова Бізнес школa КРОК

DOI:

https://doi.org/10.31732/2663-2209-2020-59-126-133

Ключові слова:

сімейний бізнес, медіація в сімейному бізнесі, конфлікт менеджмент в сімейному бізнесі, алгоритм медіатора

Анотація

У статті розглянуто поняття, особливості та основні напрями проведення медіації під час менеджменту конфліктів в сімейному бізнесі. Частка сімейних компаній є надзвичайно великою в економіках більшості країн світу. В окремих розвинутих країнах кількість сімейних компаній зростає левовими темпами та охоплює компанії різних форм власності та різного розміру – від малого бізнесу до великих корпорацій. Водночас управління процесами та конфліктами в сімейних компаніях є складнішим процесом у порівнянні з несімейним типом компаній. Складність управління визначається тим, що саме в сімейних компаніях відбувається переплетіння всього цінного — відносин, історії родини, цінностей родини та грошей. Як і будь-який тип бізнесу, сімейні компанії часто зустрічаються з конфліктами між власниками, які водночас є членами однієї родини. Для вирішення в тому числі таких спорів ефективним є процес медіації, як дієвої альтернативи затяжним судовим тяжбам. Якщо родина іде в суд і рішення в суді буде прийнято на користь тільки однієї сторони – це може призвести до руйнування коріння родинного бізнесу. Саме з цих причин сімейний бізнес вирішує бізнес проблеми через суд тільки в самому крайньому випадку, а все частіше звертається до медіації. Медіатор, який працює з бізнес конфліктом в сімейному бізнесі має зважати на дві системи, які переплетені всередині компанії – систему бізнесу та систему родини. Завдяки цьому медіація в сімейному бізнесі поєднує в собі підходи двох напрямів – сімейну медіацію та комерційну медіацію. Переважна більшість сімейних бізнесів не доходять до стадії розвитку — передачі справ 2-му поколінню. Головною метою статті є здійснення аналізу основних особливостей конфлікту в сімейному бізнесі, видів та рівнів виникнення конфліктів, а також висвітлення важливих чинників, які можуть впливати на ефективність проведення медіації. Дослідження причин такого низького показника «передачі» не проводилося, але автор статті переконана, що це відбувається в тому числі через те, що сімейний бізнес має велику частку невирішених конфліктів, які призводять до руйнування самого бізнесу в першому поколінні. Стаття присвячена аналізу особливостей функціонування сімейних компаній, природі, унікальних особливостей конфліктів в сімейному бізнесі та шляхів їх вирішення через процес медіації. В рамках розкриття проблематики були використані дослідження Міжнародної Фінансової Корпорації. Для опрацювання даних застосовано методи аналізу як узагальнення та порівняння. Окремо автор виділяє рекомендації медіаторам яким чином можливе підвищення ефективності процесу медіації та збільшення кількості вирішених конфліктів шляхом мирних переговорів в колі родини, яка володіє та/або керує компанією.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографії авторів

О.Ф. Каюмова, ВНЗ «Університет економіки та права «КРОК»

магістрант

О.А. Сєдашова, Бізнес школa КРОК

к.п.н., доцент

Посилання

Звіт «Руководство IFC по управлению семейными компаниями». International Finance Corporation. 2008. URL : https://www.ifc.org.

Офіційний сайт компанії PricewaterhouseCoopers (PwC). URL : www.pwc.com.

Robert A. Baruch Bush & Joseph P. Folger, The promise of mediation: the transformative approach to conflict (John Wiley & Sons, 2d ed. 2004). Рp. 10-70.

Steven C. Bahls, Judicial Approaches to Resolving Dissension Among Owners of the Family Farm, 73 Neb. L. Rev. 1994. №14. Рр. 1-52.

Офіційний сайт Українського центру медіації. URL : http://www.ukrmediation.com.ua/ua/.

Частный и семейный бизнес: надежная модель 21 века. Отчет PwC. URL : http://www.pwc.ru/en_RU/ru/private-companies/family-business/assets/family-business-survey-global-rus.pdf.

Gibb Dyer W. J.R., Cultural change in family firms: anticipating and manahing business and family transitions, John Wiley & Sons. 1986.

Rhodes K., Landsky D., Managing conflict in family business: understanding challenges at the intersection of family and business. 2013. Рр. 8-32.

Стадии развития семьи (жизненный цикл). URL : http://psymir.kiev.ua/biblioteka/stati-zametki-testy/51-stadii-razvitiya-semi-zhiznennyj-tsikl.html.

Downloads

Опубліковано

2020-11-02

Як цитувати

Каюмова, О., & Сєдашова, О. (2020). РОЛЬ МЕДІАЦІЇ В РЕГУЛЮВАННІ КОНФЛІКТІВ В СІМЕЙНОМУ БІЗНЕСІ. Вчені записки Університету «КРОК», (3 (59), 126–133. https://doi.org/10.31732/2663-2209-2020-59-126-133

Номер

Розділ

Розділ 6. Менеджмент та маркетинг