СКЛАДНОЩІ ВПРОВАДЖЕННІ ІННОВАЦІЙНИХ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ НА МАКРОЕКОНОМІЧНОМУ РІВНІ

Автор(и)

  • Д. Г. Медведовський ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» https://orcid.org/0000-0002-5882-0269

DOI:

https://doi.org/10.31732/2663-2209-2019-56-193-197

Ключові слова:

інновації, фінансові інструменти, фінансові технології, смарт-контракти, ICO

Анотація

У статті розглядаються складнощі впровадження інноваційних фінансових інструментів на українському фінансовому ринку. Наведені обґрунтовані заходи щодо покращення впроваджень інноваційних фінансових інструментів на державному рівні. У результаті проведеного аналізу були отримані відповідні результати. Під час проведення аналізу дослідження до уваги була сприйнята думка іноземних фахівців, зокрема, спеціалістів з Університета міста Бремен (Німеччина), зокрема професора Андре Хайнемана. Встановлено, що при розробленні стратегії впровадження новітніх фінансових інструментів необхідно вивчити європейський досвід, всі умови і можливості необхідні для цього. Обґрунтована необхідність модернізації діючого механізму щодо імплементації інноваційних фінансових інструментів на державному рівні. Зараз у світі відбуваються цікаві і в водночас, парадоксальні процеси. З одного боку, створюються інноваційні фінансові інструменти, нові механізми регулювання. З іншого боку, людство не в змозі опанувати всю масу інформації щодо інноваційних фінансових інструментів. Всі фінансові процеси, які пов’язані з цим сьогодні, взаємопов’язані між собою, вони розширяються дуже швидко. Проведена нами робота показала, що інноваційні фінансові інструменти можуть по різному впливати у майбутньому на економіку будь-якої країни. Це доводить факт того, що перед тим, як впроваджуючи інноваційні фінансові інструменти, необхідно провести глобальний аналіз всіх категорій економіки країни, у якій буде відбуватися це впровадження. Це дасть змогу підготуватися до можливих викликів і підготувати національну економіку заздалегідь. Необхідно зазначити, що вже сьогодні діють певні концепції у різних фінансових технологіях. Правильно підібрані фінансові технології для сильної економіки зможуть надати поштовх для подальшого розвитку, у той час, як для слабої – урятувати її.  Отримані висновки можуть стимулювати майбутній розвиток щодо більш ефективнішого впровадження і використання інноваційних фінансових інструментів. Таким чином, наступним кроком має стати запропонування ефективних засобів моніторингу обігу інноваційних фінансових інструментів.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

Д. Г. Медведовський, ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»

аспірант кафедри фінансів

Посилання

Медведовський Д. Г. Міжнародний досвід залучення смарт-контрактів на фінансових ринках. Центр економічних досліджень та розвитку. 2018. С. 129-130.

Зайнашева В. Р., Чернышова М. В. Структура и анализ рынка краудфандинг. Международный научный журнал "Символ науки". 2017. №06. С. 66-67.

Мічі Р. Підвищення ефективності використання та ефективності фінансових інструментів. Центр досліджень європейської політики. 2017. С. 3-113.

Робертсон П. Фінансові інструменти на практиці. Серія семінарів EC-OECD на тему «Покращення дизайну» економічна політика розвитку регіонів та міст. 2017. С. 4-30.

Ющенко Н. Л. Розвиток блокчейн-технологій в Україні та світі. Економіка і суспільство. 2018. №19. С. 269-275.

Кучер Т. Л. Вплив інноваційних інструментів фінансового ринку України на прямі іноземні інвестиції. Економічний аналіз. 2015. №2. С. 34-42.

Положення про Міністерство цифрової трансформації. URL : https://data.gov.ua/blog/polozhennia-pro-ministerstvo-tsyfrovoi-transformatsii.

Інформаційна платформа “Habr”. URL : https://habr.com/ru/company/selectel/blog/347848/.

The Guardian URL : https://www.theguardian.com/technology/2015/dec/09/who-is-craig-wright-and-how-likely-is-it-that-hes-behind-bitcoin.

Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України "Урядовий портал". URL : https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/deyaki-pitannya-optimizaciyi-sistem-829.

Downloads

Опубліковано

2019-12-22

Як цитувати

Медведовський, Д. Г. (2019). СКЛАДНОЩІ ВПРОВАДЖЕННІ ІННОВАЦІЙНИХ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ НА МАКРОЕКОНОМІЧНОМУ РІВНІ. Вчені записки Університету «КРОК», (4 (56), 193–197. https://doi.org/10.31732/2663-2209-2019-56-193-197

Номер

Розділ

Розділ 9. Інноваційна діяльність