ЗМІСТ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ ТА МЕХАНІЗМ ІНВЕСТИЦІЙНОГО РЕГУЛЮВАННЯ - Панков, М. М. (Вчені записки Університету «КРОК», 2019)
У статті досліджуються питання інвестиційного процесу та механізми інвестиційного регулювання. У статті автором наголошується, що в процесі здійснення інвестиційної діяльності завжди присутні суб'єкт - інвестор, а також об'єкт інвестування. Вони є взаємодіючими в інвестиційній сфері, яка розглядається як сукупність зовнішніх факторів, що впливають на об'єктивні характеристики інвестиційного процесу. Механізм, за допомогою якого досягається мета інвестування - інвестиційний ринок, який є сукупністю відносин з приводу купівлі-продажу інвестиційних ресурсів з метою отримання доходу і / або досягнення соціального ефекту. У висновку статті автор приходить до висновку, що дія економічних механізмів регулювання інвестиційного процесу залежить від умов його реалізації. Вельми важко знайти повністю ідентичний об'єкт інвестиційної діяльності на мікро-, мезо- і макрорівнях. Специфіка ж умов реалізації інвестиційних процесів в Республіці Білорусь останнім часом проявляється особливо виразно.