УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ КОНТРОЛЮ ЗА ЯКІСТЮ АУДИТОРСЬКИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ - Радіонова, Наталія; Денисенко, Микола; Левченко, Олександр (Вчені записки Університету «КРОК», 2025)
Стаття присвячена дослідженню впливу зовнішнього контролю на підвищення ефективності управління системою контролю якості аудиторських послуг в Україні. Розглянуто основні аспекти нормативно-правового забезпечення аудиторської діяльності та показано рівні контролю якості аудиторських послуг в Україні. Зазначено позитивність змін, які впровадили відповідність регламентації української аудиторської діяльності до європейських підходів. Визначено рівні контролю якості аудиторських послуг в Україні з їх угрупуванням на зовнішній та внутрішній контроль. Показано розподіл значущих недоліків за окремими компонентами системи управління якістю та частота ідентифікації в САД, виявлених за результатами зовнішнього контролю. Зазначено ефективність моніторингу внутрішньої системи контролю якості аудиторських послуг САД на наявність тих недоліків, які виявилися типовими при здійсненні зовнішнього аудиту.