ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ГАЛУЗІ

Автор(и)

  • О. Є. Денисов Університет економіки та права «КРОК

DOI:

https://doi.org/10.31732/2663-2209-2018-52-199-204

Ключові слова:

економічна безпека, галузь, механізм забезпечення економічної безпеки, елементи системи, системний підхід

Анотація

У сучасних умовах головною проблемою у функціонуванні дослідження механізму забезпечення економічної безпеки галузі є фактична відсутність теоретико-методологічної бази та наукових досліджень щодо методології її формування та реалізації. В результаті для формування механізму забезпечення економічної безпеки галузі доцільно застосовувати системні та інтегровані підходи, що дозволяють враховувати економічну безпеку галузі та її механізм забезпечення цілісності взаємопов'язаних та взаємодіючих елементів у загальній структурі. Це дозволяє створити чітку та логічну систему, поєднуючи методологічну базу, розроблену провідними вченими, з економічною безпекою держави, адаптацією методів дослідження та засобів забезпечення економічної безпеки, створенням та поєднанням нових. Формування механізму забезпечення економічної безпеки галузі спрямоване на виявлення комплексу послідовних взаємопов'язаних дій на різних рівнях управління та забезпечення економічної безпеки, які втілюють інституційні, організаційні, управлінські методи, заходи та засоби, вдосконалення регуляторного регулювання. База відповідно до визначених пріоритетів розвитку та забезпечення економічної безпеки промисловості, прийнята стратегія, з метою функціонування системи та ефективного забезпечення економічної безпеки галузі в умовах глобалізації. Від ефективності реалізації процесів підвищення конкурентоспроможності галузі та забезпечення її інтеграції на міжнародний ринок залежить ефективність реалізації планових і розвинутих територій для забезпечення економічної безпеки країни. Механізм забезпечення економічної безпеки є механізмом, спрямованим на забезпечення економічної безпеки вітчизняних виробництв, при забезпеченні економічної безпеки процесу інтеграції та підвищення рівня економічної безпеки галузі відбивають методи та інструменти, що забезпечують досягнення стратегічної мети. забезпечення високого рівня економічної безпеки галузі, достатнього для її стабільного функціонування та ефективного розвитку.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

О. Є. Денисов, Університет економіки та права «КРОК

кандидат економічних наук, докторант

Посилання

Горячева К. С. Фінансова безпека підприємства, сутність та місце в системі економічної безпеки. Економіст: журнал. 2003. №8. С. 65-67

Єрмошенко М. М., Єрохін С. А., Стороженко О. А. Фінансовий менеджмент: курс лекцій. Київ : НАУ, 2004. 506 с.

Козаченко Г. В., Пономарьов В. П. Економічна безпека підприємства: сутність та механізм забезпечення : монографія. Київ : Лібра, 2003. 280 с.

Франчук В. І. Корпоративні стосунки в системі безпеки акціонерних товариств. Актуальні проблеми економіки : журнал. 2009. №11. С. 145-150.

Downloads

Опубліковано

2018-12-21

Як цитувати

Денисов, О. Є. (2018). ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ГАЛУЗІ. Вчені записки Університету «КРОК», (4 (52), 199–204. https://doi.org/10.31732/2663-2209-2018-52-199-204

Номер

Розділ

Розділ 8. Економічна безпека держави та суб'єктів господарської діяльності